دسته‌بندی: گرافیک و عکس

طراحی کاتالوگ

طراحی کاتالوگ

گروه هنری پادان با توجه به نیاز تولید کنندگان و داشتن بهترین طراحان وگرافیست ها سعی بر این دارد تا بهترین طرح ها و خدمات چاپی از جمله طراحی کاتالوگ و چاپ بروشورهای تبلیغاتی را برای مشتریان خود فراهم کند.

طراحی کاتالوگ در عرصه تولید ،تجارت و خدمات می تواند تاثیر زیادی در برقراری ارتباط مستقیم و چگونگی انتقال مفاهیم و تبادل اطلاعات به مخاطب داشته باشد. در واقع می توان گفت؛یکی از رایج ترین تبلیغات در بین دارندگان مشاغل مختلف کاتالوگ است که در قطع ها و انواع مختلفی طراحی و چاپ می شود.

کاتالوگ در واقع راهنمای کالا به حساب می آید و غالبا حاوی فهرست کالاهای تولیدی یک موسسه ، کارخانه و یا معرفی مشاغل و موسسات خدماتی ، اجتماعی و فرهنگی است. بعضی كاتالوگها برای سفارش خرید در دسترس مردم قرار داده می شوند تا اجناس مورد نیاز خود را مطابق لیست كاتالوگ از فروشگاه های مورد نظر درخواست كنند.

طراحی کاتالوگ از اواسط قرن بیستم آغاز شد. در ان زمان جامعه سرمایه داری متوجه شد که دیگر ابزارها و فکرهای گذشته چون اطلاعیه ها و تراکت ها و معرفی حضوری جوابگوی نیاز تولیدکنندگان نیست ؛لذا  برای به وجود آوردن انگیزه، رقابت و معرفی بازار تولید و محصولات عرضه شده به بازار، اقدام به خلق شیوه نوینی از پدیده های گرافیک کرد تا مخاطبان  بتوانند در فرصت مناسب و با شرح و تصاویری که در این وسیله تبلیغاتی درج شده بود با تولیدات و خدمات تولیدکنندگان آشنا شوند و این امر مهم نیاز به نو آوری در عرصه گرافیک را باعث شد.

طراحی کاتالوگ و ساخت آن وسیله خوبی بود تا مخاطبان بتوانند راغب به خواندن و دیدن تصاویر در جهت آشنایی بیشتر با محصولات تولید شده در وقت و زمان کمتری باشند. شناخت تولید چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی، معرفی شاخه های مختلف تولید، معرفی ساختار و مشخصات فنی از طریق متن نوشتاری، ارتباط تصویری مخاطب با محصولات و یا خدمات ارائه شده و… همه و همه از عملکردهای سنجیده کاتالوگ بود.

مطلب پیشنهادی :حمید منوچهری درگذشت.

در اوایل تنظیم ، خلق و طراحی کاتالوگ شکل آن به صورت یک برگه پشت و رو بود که بیشتر به تراکت شبیه بود ولی روی جلد آن حال و هوای پوستر را داشت. در اوایل سال های ۱۹۷۰ میلادی ابعاد آن به صورت استاندارد ۳۰×۲۱ در کشور فرانسه تعریف شد. طبق این تعریف طراحی کاتالوگ ها معمولاً از دو برگ بیشتر هستند و علاوه بر بیان تصویری از متون نوشتاری جهت معرفی و جذب و هدایت مخاطبین استفاده می شود. مهمترین دلیل برای استفاده از کاتالوگ همانا قادر ساختن افراد جامعه برای شناخت تولیدات و خدمات «بدون نیاز به واسطه» و رویت محصولات و مطالعه آن در «فرصت مناسب» به جهت قابل «حمل و نقل» بودن و همچنین جایگزینی مناسب برای پوستر و دیگر موارد تبلیغاتی است.

در حال حاضرسالانه در سراسر جهان تعداد بسیاری از این کاتالوگ ها چاپ و تکثیر می شود در حالیکه تنها تعداد اندکی از آنها اقبال پیدا می کنند تا مصرف کننده راغب شود آنها را نگه دارد و باقی آنها سرنوشتشان کف خیابان و سطل زباله است.

کاتالوگ یا همان کتابچه های تبلیغاتی که البته ممکن است برگ های یک کاتالوگ به صورت تا شده و بدون صحافی باشد، وسیله ای تبلیغاتی برای ایجاد رابطه بین تولیدکنندگان و مشتریان است  که مشخصات کالا، اعم از نام و اندازه و مدل و ویژگی های آن به واسطه متن و تصویر به همراه خصوصیات فنی کالا درج می شود تا خریدار بتواند از آن به عنوان کارنمای آن تولیدات استفاده کند. طراحی کاتالوگ شاااید در ابتدای کار آسان بنظر برسد اما در طراحی آن نکات بسیاری وجود دارد که تاثیر زیادی بر جذابیت و زیبایی یک کاتالوگ دارد.

بروشور-قبل-از انقلاب
بروشور تبلیغاتی قبل از انقلاب

در طراحی کاتالوگ باید به برخی نکات توجه کرد:

تعیین هدف قبل از شروع طراحی

طراح باید به این نکته توجه کند که هدف مشتری از سفارش یک بروشور چیست و به چه منظوری از ان استفاده میکند. به توضیحات و انتظارات مشتری به خوبی گوش دهید و سبک طراحی خود را براساس نیازهای او انتخاب کنید.

استفاده کم از فونت در طراحی کاتالوگ

طراح به فونت های زیادی برای طراحی کاتالوگ نیاز ندارد. بعضی از طراحان فکر میکنند که با زیاد شدن تعداد صفحات یک بروشور باید از فونت های بیشتری استفاده کنند تا بر جذابیت آن افزوده شود، ولی این ایده مناسبی نیست. بهتر است از سه فونت متفاوت ولی متناسب استفاده شود، اولی برای عنوان های اصلی، دومی در عنوان های فرعی و سومی در نوشته های صفحات. استفاده از فونت های جدید و نا آشنا نیز در طراحی کاتالوگ توصیه نمی شود.

انتخاب کاغذ مناسب کاتالوگ

انتخاب سایز و جنس کاغذ اهمیت بالایی در طراحی کاتالوگ خواهد داشت، تعیین رنگ ها مورد استفاده برای کاغذهای مختلف متفاوت خواهد بود. طراحی برای یک کاتالوگ سایز A4 و سایز A5 تفاوت زیادی خواهد داشت پس قبل از هرچیز مشخصات کاغذ مصرفی را باید مشخص شود.

رعایت اصول نگارشی

بازبینی متن، انتخاب مناسب عنوان ها و رعایت اصول نگارشی عموما در طراحی کاتالوگ دست کم گرفته می شوند. در حالیکه مهمترین بخش برای انتقال اطلاعات به خوانندگان یک کاتالوگ، متون آن هستند و مشخص بودن آنها کمک زیادی به چیدمان صفحات داخلی و انتخاب سایز تصاویر در طراحی کاتالوگ خواهد کرد.

طراحی کاتالوگ با قلم و کاغذ

قبل از اجرای ایده های خود در نرم افزارهای گرافیکی، شکل کلی و طرح اصلی کاتالوگ با دست کشیده شود. بزرگترین ایده های طراحی و حتی فیلم های سینمایی در ابتدا با طراحی روی کاغذ شکل گرفتند.

 

تناسب طراحی کاتالوگ با زمینه کاری

طرح کاتالوگ باید بعد از چاپ و رسیدن به دست افراد حس خوبی را در نگاه اول منتقل کند. برای اینکار باید تناسب کافی میان طرح و محصول ارائه شود. بعنوان مثال اگر برای یک موسسه خیریه کاتالوگ طراحی میکنید نباید خیلی لوکس و گران قیمت بنظر برسد زیرا ممکن است افرادی که آن را می بینند با خود فکر کنند که چقدر هزینه برای اینکار شده! در مقابل برای معرفی محصول جدید یک شرکت بزرگ شما باید تا جاییکه میتوانید به کیفیت کاغذ و طراحی خاص و متفاوت توجه کنید.

عکاسی از محصولات کاتالوگ

برای بالابردن کیفیت طراحی کاتالوگ و بخصوص برای محصولات یک شرکت  نیاز به عکاسی صنعتی از محصولات است. در دست داشتن تصاویر مناسب کمک زیادی به شکل نهایی بروشور خواهد کرد. در صورتیکه امکان مالی برای عکاسی از محصولات وجود ندارد و مجبور به استفاده از عکس های اینترنتیاست باید در انتخاب عکس توجه بسیاری کرد.

 

پادان با داشتن کادری مجرب از طراحان خلاق طراحی کامل و کارآمد برای کسب و کار مشتریان خود ارائه می دهد،چرا که در دنیای همواره در حال تغییرهستیم و باید سعی کنیم خود را به روز نگه داریم؛ در این راستا مجموعه هنری پادان شما را یاری میکند تصویر جذابی از خود به مشتری ارائه نمایید،پس کافی است کار را بما بسپارید تا شاهد بهترین نتایج باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *