این پادکست، در حقیقت ترکیبی از قصهگویی و روزنامهنگاری تحقیقی است که اطلاعات پیچیده و مهم را به زبانی ساده و شیوا برای شنوندگان توضیح میدهد.
دوران کاری
علی بندری فعالیت خود را در زمینه پادکستسازی با مطرح کردن ایدهای خلاقانه آغاز کرد. او در سال ۱۳۹۴ و در ابتدای راهاندازی وبسایت ناملیک، پیشنهاد داد که مقالهها و گزارشهای خارجی به شیوهای روایی بازگو شوند.
پادکست چنل بی
ایده پادکست چنلبی با استقبال تیم ناملیک مواجه شد و او اولین قسمت از پادکست خود را تولید کرد. درباره این تجربه، علی بندری چنین گفته است: «من یک نمونه از آنچه در ذهنم داشتم تهیه و ارسال کردم. وقتی تیم ناملیک نتیجه را دیدند، از من خواستند تا خودم آن را ادامه دهم. اینگونه بود که کانال بی شکل گرفت و به مرور به کاری تبدیل شد که واقعاً از آن لذت میبردم.»
روش کار علی بندری در «چنلبی» باعث شده است تا او نهتنها به یک پادکستساز موفق تبدیل شود، بلکه با شیوه خاص روایتگریاش، توانسته است نگاه جدیدی به پادکستهای خبری و مستند در زبان فارسی بیافریند. این رویکرد که توازن خوبی میان تحقیق دقیق و جذابیت روایتگری ایجاد میکند، باعث شده تا پادکستهای او به یکی از محبوبترین پادکستهای فارسیزبان تبدیل شوند. با پادکستهای «چنلبی» و «بیپلاس»، علی بندری نهتنها بهعنوان یک پادکستساز شناخته میشود، بلکه توانسته است مخاطبان زیادی را با اطلاعات معتبر و دقیق، همراه کند.
پادکست بیپلاس
پروژه دیگر علی بندری، پادکست بیپلاس، به معرفی و خلاصهگویی کتابهای غیرداستانی اختصاص دارد. این پادکست نیز به دلیل محتوای متنوع و جذابش، به یکی از آثار پرطرفدار در میان فارسیزبانان بدل شده است. بندری که اکنون در شهر اسلو سکونت دارد، با برگزاری اجراهای زنده در شهرهای مختلف ایران و تولید محتوای گوناگون، توانسته است جامعه بزرگی از شنوندگان را به خود جلب کند.
کارگاه «چگونه پادکست بسازیم؟»
از جمله دیگر فعالیتهای علی بندری، برگزاری کارگاه «چگونه پادکست بسازیم؟» است که در شهریورماه ۱۳۹۷ به میزبانی فیدیبو در سینما مرکزی تهران برگزار شد. این رویداد که با حضور علاقهمندان به پادکست و برخی از پادکستسازان مطرح همراه بود، با استقبال گستردهای روبهرو شد. بندری در این کارگاه دو ساعته به بررسی جنبههای مختلف پادکستسازی، وضعیت پادکست فارسی و چگونگی ترویج آن پرداخت و به سؤالات شرکتکنندگان پاسخ داد.1فیدیبو – کارگاه چگونه پادکست بسازیم
دریافت جایزه مروج علم چراغ
در سال ۱۳۹۹، علی بندری به دلیل تأثیرگذاریاش در تولید و انتشار پادکست بیپلاس، موفق به دریافت جایزه مروج علم چراغ شد. در شرایطی که پاندمی کرونا بسیاری از فعالیتهای ترویج علم را مختل کرده بود، او با بهرهگیری از امکانات دیجیتال و خلاقیت خود، به افزایش شوق مطالعه و آگاهی علمی در میان مخاطبان کمک شایانی کرد.
هیئت داوران جایزه چراغ، او را بهعنوان فردی معرفی کردند که با استمرار در تولید محتوا، نقش مهمی در ترویج دانش و علم داشته است.2خبرآنلاین – اسماعیل میرفخرایی، مهدی زارع، علی بندری و کیوان میرهادی؛ برگزیدگان پنجمین دوره جایزه چراغ
دیدگاهها
علی بندری بر این باور است که روایت داستانها تأثیری شگرف بر زندگی انسانها دارد. به اعتقاد او، قصهگویی ابزاری قدرتمند برای انتقال مفاهیم پیچیده به زبانی ساده و جذاب است. او همچنین اهمیت بالای مطالعه و آگاهی را مورد تأکید قرار میدهد و از طریق پادکست بیپلاس تلاش دارد تا شنوندگان خود را به سوی کتابخوانی و گسترش دانش هدایت کند. بندری پادکست را رسانهای نوین و خلاقانه میداند که میتواند بستری ایدهآل برای بیان ایدهها و ارتباط مؤثر با مخاطبان ایجاد کند.
زندگی شخصی
علی بندری هماکنون در اسلو، پایتخت نروژ، زندگی میکند.3دارما پادکست – چنل بی (علی بندری) زندگی در این شهر اروپایی و تعامل با فرهنگهای مختلف، امکانهای تازهای برای تولید محتوای پادکستهای او فراهم کرده است. با وجود فاصله جغرافیایی، او همچنان ارتباط نزدیکی با مخاطبان فارسیزبان خود حفظ کرده و به یکی از صداهای برجسته و الهامبخش در دنیای پادکستهای فارسی تبدیل شده است.
منابع
- 1فیدیبو – کارگاه چگونه پادکست بسازیم
- 2
- 3دارما پادکست – چنل بی (علی بندری)
با سلام به همگی گروه من درزمانی که داغدار کوچکترین پسرم بودم وبعداز ۵ سال کمی حالم بهتر بود وقتی بدیدن پسر بزرگم آمدم کانادا واونم دربستر بیماری بعلت سرطان بود با تمام نیرو به رسیدگی پسرم گاهی فرصت داشتم وپادکستهای شما رو گوش میکردم وهنوز شنونده هستم بسیار اموختم درمورد جغرافیا واخیرا تاریخ کشورمون وبرای دوستان واقوام معرفی کردم وقدردان زحمات گروه دست اندر کار ایجاد پادکستها هستم و بخصوص نحوه بیان واجرای آقای بندری باعث علاقه بیشتر به دانستن میشه وباعث خوشحالی که گروه شما دراین برهه زمانی که ایران داره برای ارتقای معلومات هموطنانتان تلاش میکنید سپاسگزارم وقدردان زحمات تک تک شما امیدوارم در این راه دست از تلاش بر ندارید خداوند یار ویاورتان
درود همشهری شاید همکلاسی
سپاس از شیوه بیان و شرح وقایع که بسیار لذت بخش است ، موفق باشید
درود
جدایی از اینکه اولین بار چند سال پیش ویدئویی دیدم برام چهره ای آشنا و خیلی نزدیک بود شاید همکلاسی لنگرود – از نوع بیان و شیوه شرح وقایع آثار بسیار لذت می برم از آنجاییکه به تاریخ علاقه مندم از شنیدن برنامه ها سیر نمیشوم و آرزوی موفقیت هر چه بیشتر شما وگروهتان رو دارم
سپاس